Знаете ли защо наричат Рим Вечният град? Според мнозина причината се крие в това, че ви е необходима цяла вечност, за да го разгледате. С тази статия ще ви помогнем да го сторите по-бързо. 

Отпуснете се и разгледайте града пеша

Сигурно се изненадвате, че ви съветваме да обикаляте един от най-големите градове в света пеша? Спокойно! Това е най-добрият вариант, за да разгледате адекватно Рим. Без значение на коя улица ще попаднете, местният дух и архитектура ще ви потопят. Разчитайте на краката си!

Забележителностите се гледат при изгрев слънце

Пак сте в шок? Няма нищо страшно, просто се събудете малко по-рано от обикновеното. Гледките ще бъдат приказни. 

roma-rim-coliseum
Не пропускайте музеите

В Рим има много музеи, хубаво е да посетите поне част от тях. Колкото повече, толкова по-добре.

Сладолеееед!

Да сте в Рим и да не ядете сладолед е просто престъпление. Опитате ли веднъж от местния сладолед, ще ви се иска да го допълвате към всяко хранене.

Забревете за диетата

Рим не е за хора, които са на строга диета. Ако сте на гости на града, то е хубаво да забравите за режимите. Храната е част от чудесата на Вечния град и ако искате да опознаете италианската столица, то ще се наложи да опитате от местната кухня – пастата и пицата са задължителни. 

Оближете си пръстите в някоя пекарна

Великолепните изделия от тесто в Рим ще ви впечатлят. Затова отидете до някоя местна пекарна и нахранете сетивата си.

Прочети още: 13 грешки, които да не правим, докато сме в Рим

Аперативите са важни

Ако сте свикнали да вечеряте рано, то няма да намерете лесно ресторант. Местните заведения отварят малко по-късно, защото италинаците вечерят около 20:30 часа. Ще имате време за един аперитив. Насладете се на всички солени чипсове, печени ядки или маслини. 

Закуска в Roscioli Caffè Pasticceria

Малко кафененце, но винаги претъпкано. Защо ли? Там ще откриете много местни и много чужденци. Поръчайте си капучино и кроасан. Няма да съжалявате!

Фонтана Ди Треви, Alex Waltner
Отпуснете в някоя вила

Ако ви е останало време и искате да се отърсите от древните руини, музеите и духа на Рим, то излезте извън столицата. Идеален пример е Тиволи, който се намира на половин час. Проучете за бързия влак.

Живейте като местен!

Оставете хотелите за другите, вие наемете апартамент. (Регистрирайте се в Airbnb ТУК и получете 50 лева). Така ще може да отидете до магазина и да напазарувате, да се потопите изцяло в местния дух. 

Харесайте фейсбук страницата на World2Explore за още идеи и съвети за пътувания и пътешествия.

Write A Comment