Летище Дъблин се намира на около 10 километра северно от центъра на ирландската столица. Има няколко възможности за транспорт за тези, които пътуват до центъра на Дъблин.

Пътуването отнема 23-45 минути в зависимост дали пътувате с такси или автобус.

Полетите на Ryanair, кацат на T1.   Между T1 и T2 не работи обществен транспорт. Можете да изминете разстоянието  между терминалите на летище Дъблин за около 5 минути. Намерете покритата пътека в нивото на заминаващи в T1 (до точката за проверка на сигурността); или в нивото на пристигащите в T2.летище letishte дъблин dublin

Няма железопътни услуги до или от летище Дъблин. Трябва да пътувате до Дъблин, за да хванете влак.

С такси 

Препоръчва се да си хванете такси от и до летището, ако групата ви се състои от 2 или повече души. Защо? Такситата имат няколко предимства пред обществения транспорт.

Удобство от врата до врата. Такситата ще ви вземат от летище Дъблин директно до вашия хотел в центъра на града. Така си спестявате носенето на багаж. Такситата се движат бързо през трафика. Дъблинските таксита използват специални автобусни ленти, за да намалят времето за пътуване.

Виж също: В рамките на 24 часа: До Дъблин и обратно със самолет за Нова година

Цените им са приблизително колкото два автобусни билета за едно пътуване. Ако сте повече от двама души най-вероятно ще спестите пари в сравнение с еквивалентните автобусни билети.

Колко струва такси от летище Дъблин до града?

Стандартната такса за такси от летището до центъра на Дъблин е между €22-38.

Тази цена може да се повиши, ако пътувате на ирландски официален празник или късно през нощта. Може да бъде и по-висока, ако хотелът ви не е в центъра на Дъблин.

дъблин dublin летищеУверете се, че вашият таксиметров шофьор използва брояча, монтиран на таблото. Никога не се договаряйте за фиксирана цена с таксиметров шофьор от Дъблин, освен ако не сте уверени, че е справедлива.

Ако пътувате като група с много чанти до определено място, вземането на такси от летището до центъра на града може да бъде чудесен вариант.

С автобус
Алтернативен вариант 1. Aircoach

Aircoach е единствената 24-часова автобусна услуга, работеща между летище Дъблин и центъра на Дъблин.

Основният маршрут на Aircoach (700) до центъра на града тръгва на всеки 15 минути между 3.15 сутринта и 23.55 часа. Извън тези часове е на всеки 30 минути.

Колко струва автобусът Aircoach за летище Дъблин?

Цената на единичен билет е 8 евро от летище Дъблин до центъра на града. Цената на двупосочен билет е едва 9 евро. Ако закупите билетите в сайта на компанията, както направих аз, цената в посока е 7 евро, а двупосочен 9 евро.

Aircoach по-изгоден ли е от такси до Дъблин?

Aircoach предлага добра цена, ако пътувате самостоятелно. Ако закупите двупосочен билет Aircoach със сигурност ще бъде по-изгоден от вземането на такси.

Къде мога да хвана автобус за летище Дъблин на Aircoach?

Услугата Aircoach качва пътници извън зоната на Пристигащи на двата терминала 1 и 2 на летището.

Терминал 1: Когато излезете от Т1, веднага завийте наляво и ще видите стоянката Aircoach.

Терминал 2: След като излезете от зоната за получаване на багаж, продължете по същото ниво. Уверете се, че следвате знаците за автобуси. Пресечете пешеходния мост и след това излезте от ескалатора от лявата страна.

дъблин dublin летище letishte
Спирката на AirCoac е точно пред изхода на терминала
Алтернативен вариант 2. Airlink

Airlink е обществена автобусна услуга от летище Дъблин до множество места в центъра на Дъблин.

Цените са по-евтини както от Aircoach, така и от такситата.

Пътуването до град Дъблин не е толкова удобно, колкото с Aircoach, нито толкова удобно, колкото с такси.

Услугите на Airlink приемат предварително заредени карти за пътуване LEAP. Без карта LEAP едно пътуване струва €7 или €11 отиване и връщане. При предварителна резервация са възможни онлайн отстъпки.

Къде мога да хвана автобуса Airlink?

Airlink тръгва както от Терминал 1, така и от Терминал 2.

Терминал 1: Има гише за информация на Airlink в залата за пристигащи на Терминал 1. Можете да закупите своя билет за Airlink в магазина на Spar (малък смесен магазин, разположен на пристигащите) или от автоматите на автобусната спирка извън T1.

Терминал 2: Можете да закупите билета си в магазина на Spar, вляво веднага щом излезете в залата за пристигащи.

Харесайте фейсбук страницата на World2Explore за още идеи и съвети за пътувания и пътешествия.

Write A Comment