Airbnb е платформа за настаняване по целия свят. Тук не става въпрос за хотели, а за апартаменти и стаи, които може да наемете. В последните години се превърна в истински хит, заради възможностите, които предлага.

С Airbnb може да се настаните в цял апартамент с всички екстри, вместо в една хотелска стая, като в повечето случаи ще спестите и пари.

Как става регистрацията?

Регистрацията в платформата става изключително лесно. Трябва ви единствено действаща електронна поща, където да потвърдите регистрацията. На нея ще получавате всичко важно, свързано с вашите бъдещи настанявания.

След като сте се реистрирали, може в профила си да добавите информация за вас – възраст, контакти, местоположение, както и езиците, които владеете. Това спомага за изграждането на една добра общност.

Как да получа отстъпка?

За да получите отстъпка при първото си настаняване, трябва да сте се регистрирали през линк, даващ ви съответния бонус. Ако направите регистрацията си през моя линк, който оставям ТУК, ще получите отстъпка в Airbnb до 78 лева.

Важно: Ако не направите регистрацията си през линк, тя ще бъде напълно обикновено и няма да получите нищо. Airbnb автоматично прилага намалението с кода преди да платите, стига стойността на настаняването Ви да е поне за $100.

Препоръчвам ви да направите регистрацията си още сега, като по този начин гарантирате сигурна отстъпка в бъдеще и момент на разсейване, заради който ще пропуснете бонуса.

Как да направя резервация в Airbnb?

Става изключително лесно. В търсачката посочете на английски език дестинацията, която искате да посетите. След това въведете датите на престоя си и колко души сте. Може да посочите още вида на мястото на настаняване и ориентировъчна цена. След което ще видите резултатите.

Всеки имот е придружен с не малка галерия от снимки, показващи всеки метър от него. Освен това е описан, като домакините са длъжни да посочат всички екстри, които предоставят, къде се намира и какво има в района.

Съвет: Прочетете внимателно ревютата/отзивите, които тези преди вас са оставили след престоя си. От тях може да добиете най-адекватна представа за мястото на настаняване.

След като си харесате място ще видите вдясно цената на нощувката, както и техният сбор. Не се изненадвайте, ако видите и още една по-малка сума. Това е сервизна такса, в която са включени комуналните разходи, като ток, вода, газ, както и самото почистване.

Бонус: Във всички места, където съм отсядъл чрез платформата, съм заварвал много допълнителни екстри – козметика, кафе, напитки, храни и дори алкохол. Без значение дали са останали от предишен гост или от домакина, те са за ваша употреба.

Повечето домакини оставят много туристически материали – карти и пътеводители за съответния град, за да могат да ви бъдат от полза.

Почти всички места за настаняване имат минимални екстри – кафемашина, пералня, печка, микроволнова фурна, прибори и всички необходимо за живеене.

Ако имате допълнителни въпроси, може да ги зададете като коментари, а аз с радост ще ви отговоря.

Харесайте фейсбук страницата на World2Explore за още идеи и съвети за пътувания и пътешествия.

3 Comments

  1. Не ми харесва че трябва задължително да се предплати нощувката

    • Да, това е малките минуси на платформата. Добрата новина е, че може да се плати на два пъти, като посочите кредитна или дебитна карта. На посочената дата ще бъде изтеглена втората част от сумата.

  2. Използвала съм тази платформа и съм много доволна, за съжаление не знаях за код като вашия и си платих цялата първа резервация. Шанс

Write A Comment