Belantis е сред многото големи увеселителни паркове в Германия. Намира се в района на Лайпциг и може да се похвали с над 60 атракции в осемте си тематични свята, както и с две живописни езера.

Ще ви направят впечатленията имената на различните му светове – Плажът на боговете, Земята на графовете, Долината на фараоните, Островът на рицарите, Прерията на индианците…

Едно е сигурно – трябва да сте безстрашни, за да се потопите във вълнуващото пътуване между различните светове.

Прочети още: Лайпциг – градът на битките и музиката

Именно там се намира най-голямата пирамида в Европа, може да се спуснете по нея с лодка. Изживяването си заслужава.

belantis
Входът на увеселителния парк

В увеселителния парк може да се качите на едни от най-високите и стръмни ролки в света, изкачващи се на над 32 метра, след което падат свободно, за да усетите пеперудите в стомаха. 
Belantis е единственият тематичен парк в света, където може да получите свидетелство за управление на сегуей.

Представяме ви част от популярните атракции в увеселителния парк:

Huracan

Името не е случайно, а се основава на ураган и точно това, което ще изпитате – бързо нападение. Всички други забележителности в парка, които сте изпитали досега, са само за да загреете. Сега става сериозно.

Веднага след като защитната шина се затвори пред вас, започвате да се изкачвате нагоре. Лежите на мястото си, поглеждате нагоре към небето и си мислите: “Защо, защо съм влязъл тук?” Бихте искали да слезете отново, но твърде късно. Още преди да приключите с мисълта, влакчето се накланя напред, в момента изглежда замръзва кръвта във вените ви. Не можеш да не крещиш, защото в следващата секунда ти си в свободното падане, но кръвта няма време да замръзне, защото адреналинът се намесва с пълна сила. Няма да има една милисекунда, за да диша, дори и да чувствате за кратък миг, че ще е така. Първото, което ще изпитате е приятна изненада, а след това еуфория.

Belanitis Rache

Смееш ли да летиш с гигантското люлеещо се махало на фантастична височина? Просто се настани удобно, задръж дъха си за миг и след това, с вълнуващо изтръпване в стомаха, се наслади на инерцията в другата посока. Ако мислиш, че можеш, значи си смел индианец и един от безстрашните, защото махалото не само се люлее напред и назад, но и се завърта по собствената си ос.

belantis-gondola
Една по-различна гондола

Проклятието на фараона

31-метровата пирамида привлича всеки с внушителен вид, събужда жаждата за приключения във вас и искате да го знаете. Любопитно, ти се скиташ из погребалната камера на фараона, очарован си от внушителното изкуство и загадъчна картина на древните египтяни и решаваш да вземеш съкровището на фараона у дома. Последствията са сериозни! Защото дори мисълта за това събужда фараона. Проклятието на фараона ще те хване и сега трябва да го оставиш да мине над теб. Рапидите ще размахват лодката ви и ще плуват през водите на фараона. Ще успеете ли да избягате от проклятието?

Входната такса на Belantis е около 50 евро, но паркът не работи през цялата година. Препоръчително е да се сдобиете с билет онлайн.

Write A Comment