Пафос е един от предпочитаните курортни градчета за почивка в Кипър. Някои от нискотарифните авиокомпании вече изпълняват полети и от София до кипърското летище.

Летището е малко, но пък за сметка на това е много натоварено през летния сезон.

Полетът до Пафос от София е около 2 часа, които няма да усетите. През по-голямата част ще може да гледате различни части от Западна Турция и различни гръцки острови.

Прочети още: Пафос – какво да правим в града на Афродита?

Когато минете през митницата на летището и излезете пред него ще ви направи впечатление, че има много военни, които се разхождат с автомати. Не се притеснявайте, те се грижат за нашата сигурност.

Какви са вариантите?

В Кипър е най-популярно да си вземете кола под наем, но ще ви трябва кредитна карта и е желателно да сте над 25-годишна възраст.

ВАЖНО: В Кипър движението е както във Великобритания, тъй като е била британска колония. Всички автомобили са с ляв волан.

Летището се намира на около 15 километра с автомобил или обществен транспорт от центъра на Пафос.

Може да си хванете такси пред летището, ще ви излезе около 20-ина евро. В Кипър има интересна система, според която може да си поделите едно такси с други хора.

С автобус е най-евтината опция за пътуване до центъра на Пафос. Може да се качите на автобус 612, билетът е само 1,50 евро, а пътуването е около час.

*В Пафос ще може да се оправите с английски или гръцки език. В много заведения, магазини или на улицата може да чуете и българска реч, има много българи, които от години живеят и работят там. Съветвам ви да се допитате до тях за хубав ресторант или пък ако са сервитьори да ги помолите да ви препоръчат нещо. Всички българи на острова са изключително мили към сънародниците си и се радват да поговорят с някого на родния си език.

Повече информация може да намерите ТУК.

1 Comment

  1. Пафос е много спокойно градче което е идеално за краткосрочна почивка, после разходка до Лемесос, Агия Напа и Никозия и си видял почти целия остров.

Write A Comment