Само на 8 км от центъра на Копенхаген се намира летището на датската столица. В зависимост от вида на транспорта, който предпочитате, изминаването на разстоянието ще отнеме между 13 и 35 минути. От аеропорта може да стигнете и до близкия град Малмьо в Швеция.

Когато пристигнете на Терминал 3, ще имате лесен достъп както до влаковете, така и до метрото – просто трябва да вървите направо, за да стигнете до там. Автобусите също са наблизо – точно пред Терминал 3.

С влак

Пътуването с влак е най-евтиният вариант и отнема най-малко време. Следователно влакът е най-добрият вариант. Дания е скъпа страна , така че вземането на най-евтиния вариант е добър начин да спестите пари.

ЖП гарата се намира в рамките на летището и можете лесно да следвате табелите, но трябва да знаете, че летището е голямо и се върви много. Минимум 15 минути.  Влаковете тръгват на всеки 10-20 минути в зависимост от времето на деня и струват 36 DKK, което се равнява приблизително на €4,84.

Ако сте повече хора има намаление на билетите, което се отразява автоматично след като въведете бройката на автомата.

Централната гара в Копенхаген е København H. Можете да видите кои влакове спират на нея, като проверите таблото за заминаване на гарата на летището. Повечето влакове не завършват пътуването си на централната гара, така че не забравяйте да слушате за вашата спирка.

жп гара копенхаген

С автобус

Друг вариант за придвижване от летище Копенхаген до центъра на града е с автобус. Пътуването отнема около 35 минути, така че е много по-бавно от качването на влака.

Освен това струва същата цена като влака, така че заложете на влака.

Повечето автобуси спират на København H, което означава, че сте точно в центъра на Копенхаген.

Посрещане на 2024-а в Копенхаген: Проливен дъжд и безкрайни фойерверки

С метро

Трета възможност за достигане до града е да се качите метрото, но за съжаление няма спирка на метрото в København H. Все пак може да вземете метрото, ако сте отседнали близо до замъка Розенборг, тъй като метростанция Nørreport Station е много близо до него.

С такси

Това е най-скъпият вариант за пътуване, което отнема около 20 минути и разбира се, предимството на вземането на такси е, че ще бъдете оставени направо пред хотела. Доста лесно е да намерите такси от летището, тъй като има стоянка за таксита.

Всички таксита в Копенхаген използват брояч и са  надеждни и безопасни за използване, няма да имате проблеми в това отношение. Те са жълти и изглеждат еднакво, с надпис 4×27 отстрани. За съжаление в Копенхаген няма Uber .

Write A Comment