Всяко пътуване и пътешествие е съпътствано от допълнителни разходи за входни такси за музеи, атракции и забележителности. Може ли да спестим от билети, когато няма безплатен вход? Да, разбира се.

След като осигуря самолетните билети и настаняването, идва ред и на забележителностите, които искам да посетя. Правя проверка кои са безплатни, дали в града има туристическа карта и идва ред на платформата GetYourGuide.

В сайта може да купите входни билети за музеи, концерти, спектакли, сафари, дайвинг. След много търсене съм се убедил, че цените са изключително добри и получавате сигурност.

Ако пътувате с туристическа агенция, то със сигурност преди да заминете ще ви попитат дали искате да се възползвате от допълнителни екскурзии. Това е сред основните пера за печалба на агенциите, тъй като те взимат голям процент от всяка сделка.

Например за посещение на най-високата сграда в света – Бурж Калифа, агенциите взимат над 60 евро, като достъпът е до 124 и 125 етаж. Същият пропуск може да купите за едва 37 евро ТУК.

Ако посещавате страни като Египет и Тайланд, то тогава най-изгодно е да си резервирате допълнителни екскурзии на място.

В хотелите или на оживените улици е пълно с местни туристически бюра. Екскурзиите и атракциите са на много по-достъпни цени, а след пазарене цените стават още по-добри.

Разбира се, някои тур агенции са се разбрали с хотели и те могат да отрекат или откажат предоставяне на оферта, защото взимат процент от тях.

Ако искате да сте сигурни и всичко да е наред, отново може да резервирате атракцията си през платформата. Прегледах няколко туристически агенции, предлагащи хитовата екскурзия до Египет. Повечето предлагат сафари в пустинята за над 60 евро. ТУК може да вземете 7-часово сафари – каране на АТВ, посещение на бедуинско село, вечеря и програма за около 25-35 евро.

Всеки може да пътува бюджетно, не позволявайте да ви мамят с тройно по-скъпи оферти.

Харесайте фейсбук страницата на World2Explore за още идеи и съвети за пътувания и пътешествия.

Write A Comment