Водно колело, лодки, вода, гора, планина…. И всичко това на една крачка от София? Да, всичко това го има на Панчаревското езеро, при това с още няколко заведения. Не случайно това е едно от най-предпочитаните места за уикенд разходка около София. Намира се на едва 10-ина километра от центъра на столицата в посока Самоков и Боровец.

Панчаревското езеро е завирено през 1956 година от тогавашния градоначалник на София Иван Иванов, а причината е изграждането на мащабния проект хидровъзел „Искър“.

Прочети още: Комплекс “Камбаните” – Любимият парк на децата край София

През 1977 година именно на това езеро се провежда световното първенство по кану-каяк. Четири години по-късно и световното първенство за младежи във водните спортове се провежда тук.

От няколко места около езерото може да наемете водно колело или лодка. Цените всяка година са различни, като актуалните са 10 лева за 30 минути, 15 лева за един час и 20 лева за час, като няма значение колко души наемат атракциона. Приключението си заслужава.

Панчаревското
Езерото е подходящо за каране на водно колело или лодка

Мнозина избират Панчаревското езеро и за приятна уикенд разходка. От другата страна на водния басейн – откъм село Герман, тръгва изключително приятна пешеходна алея, която е асфалтирана преди няколко години. Тя е достатъчно дълга, за да си направите страхотна разходка. Гледката към езерото, което е буквално на една ръка разстояние, я прави още по-живописна.

Мнозина решават да се разходят и с домашния си любимец, като му подарят и на него няколко глътки свеж въздух. Това е идеалният избор, ако искате да се отърсите от забързаното ежедневие в столицата.

pancharevo-durvo
Пролетна магия

Харесайте фейсбук страницата на World2Explore за още идеи и съвети за пътувания и пътешествия.

Write A Comment