Почти никой не се замисля какво да прави в последните си минути или часове в хотела преди да го напусне. Все пак е хубаво да запомните тези 5 съвета, ако искате да бъдете посрещнати отново подобаващо на това място. И не се заричайте, че никога повече няма да стъпите там, ако случайно нещо не ви е харесало или смятате, че няма да може да си го позволите.

Платете навреме

Това че сте отседнали в хотел, не значи, че те са длъжни да ви чакат с часове. Спомнете си, че ако наемете кола, но закъснеете да върнете автомобила в уречения час, то вие ще платите повече. В някои хотели има такава практика. Ако закъснеете и с 30 минути, то ще дължите и лихва. Затова се постарайте да избегнете ненужни драми и платете при първа възможност.

Не забравяйте допълнителните разходи

В много държави има градски такси, които не се споменават в рекламите, за да може цената да е по-примамлива. Създайте си навик винаги да проверявате за допълнителните суми, които ще ви се наложи да заплатите. Желателно е да се проучат тези подробности преди да направите резервацията, за да не е късно. Когато напускате хотела, въпреки че бързате, е хубаво да заплатите и допълнителните разходи, които са ви начислени, за да избегнете тяхното бъдещо набъбване.

booking-хотела
Задължително проверете сейфа и стаята си

Не забравяйте да си вземете документите за самоличност по-рано! Преди да напуснете стаята и хотела също така проверете внимателно навсякъде – под леглото, контактите за зарядно, в сейфа, в шкафовете и гардероба. Препоръчително е да си подготвите нещата по-рано, ако полетът ви е ранен. Не оставяйте всичко за последния момент!

Прочети още: Пътуване със самолет – какво да носим задължително на борда?

Зарадвайте камериерката

Типична черта на българите е да се правим на разсеяни. Когато обаче няколко дни някой се е грижил за нас да ни е чисто и комфортно, можем да му се отблагодарим със скромен бакшиш, поне от учтивост.

Откажете екстрата да ви повикат такси от хотела

В чужбина цените на таксиметровите услуги са в пъти по-високи от тези в България. Дори да бъде повикано от хотела, пак няма да е много изгодно. Ако имате ограничения в портфейла, то си направете сметката по-добре. Желателно е да проверите за възможност за споделено пътуване или алтернативен транспорт, за да не се опарите жестоко.

Write A Comment