Пътуването със самолет става все по-предпочитано, откакто нискотарифните компании стъпиха на българския пазар. Опашките на летищата стават все по-дълги, а багажите все по-малки. Новите правила на някои компании за ръчния багаж побъркаха пътниците и ги провокираха да бъдат креативни. Голяма част от пътуващите използват само раница, в която събират целия си багаж. С тази статия ще ви помогнем със съвети какво винаги да носите в багажа си на борда.

Зарядно

Не случайно започвам със зарязното за телефона. Случвало ми се е да стоя повече от 6 часа на летище заради закъснял самолет и за щастие носих зарядното си. Представете си какво би станало в противен случай. Полетът закъснява, от скука си цъкаш на телефона и батерията пада. Може близките ти да се притеснят за теб, може да пропуснеш важна информация от авиокомпанията, свързана с полета. Също е много важно то да остане с теб, а не в чекирания по-рано багаж, до който вече нямаш достъп.

Слушалки

Това е предимно за пътуващите в нискотарифните компании, на чийто самолети няма монитори и слушалки за всеки пътник. Представете си, че летите 2 часа, а човекът до вас хърка силно, а зад вас има малко бебе, което не спира да плача. Идва ти да се самоубиеш и проклинаш полета си. Няма смисъл. Вземи си слушалки и се наслади на любимите си хитове.

Книга

Това е другият вариант за губене на време. Действа при по-тиха обстановка. Може да е книгата, която четеш в момента, а ако е много обемиста, може да заложиш на пътеводител за дестинацията, към която си се отправил.

Вода

Няма вариант, при който да не ожаднееш или по-лошото – да се задавиш. Да, течности над 100 мл няма как да вземеш, минавайки проверката на летището, но след това можеш да си купиш. Заведенията на самото летище винаги са достатъчно, но трябва да си подготвен, че цената е доста завишена. Но има шанс да е по-евтино, отколкото на борда.

Прочети още: 10 начина да спестите пари на почивка в Европа

Храна

При храната нещата стоят по съвсем различен начин. Можеш да вземеш на борда и сандвичи, които си направил у дома. Също така може от магазина да вземете пакет солети, вафли или кроасан. Винаги по време на полет човек огладнява. Освен ако не е първият му, когато е сравнително притеснене. Ако в билета ви е включена храна, то тогава не се притеснявайте. Ако пък не е включена и вие не носите, стюардите на борда ще ви предоставят меню.

Връхна дреха или одеяло, а защо не и чорапки

Сигурно сте забелязали, че в самолета винаги е ледено студено. Това е нормално, все пак не се движите по магистралата, а сте в самолет. Някои компании предлагат на пътниците си одеяло, но повечето подминават тази екстра. Затова е желателно да си носите. Вариант е и по-топла връхна дреха, която да ви стопли. Дамите, а и господата, може да си вземат и чифт чорапи, с които да се стоплят допълнително. А и така ще ви е по-удобно.

Прочети още: 8 неочаквани правила за хранене, когато сте в чужбина

Харесайте фейсбук страницата на World2Explore за още идеи и съвети за пътувания и пътешествия.

1 Comment

  1. Станимира Reply

    Това със зарядното е много важно, веднъж го забравих и с моя късмет ми закъсня полетът, останах без батерия и като кацнах беше драма. Така че никога не го забравяйте

Write A Comment