Мармарис е едно от бижутата на Турция. Един от най-предпочитаните морски курорти на южната ни съседка. Всяка година градът привлича десетки хиляди туристи от целия свят – от български ученици до арабски милионери. В бреговете на Мармарис се вливат две морета – Средиземно и Егейско.

Водите на Мармарис са изключително чисти, а туризмът е развит на много високо ниво, което позволява да се порадваме на двете морета по много начини.

Мармарис е отправна точка на много круизи, а от уредбите на корабите може да се чуе много българска поп фолк музика, която е доста популярна там.

Населението на града е около 80 хиляди души, а хотелите са стотици и са на всяка крачка. В активните летни месеци в града се побират близо половин милион души. Цените са различни, в зависимост от категорията на хотела, както и от това на колко метра е от морския бряг. 7 нощувки в тризвезден хотел струват около 300-450 лева, а ако изберете 5-звездно настаняване, цените ще скочат до 7-800 лева за 7 дни.

Прочети още: Кушадасъ – “Птичият остров” на Егея

Освен отлично развитият туризъм, Мармарис е богат и на история. Над града се издига замъкът, възстановен от най-известния османски владетел – султан Сюлейман Великолепни. Днес той е музей с цели седем галерии. Не е уточнено кога е създаден Мармарис, но за него се знае още от 6 век пр.н.е., когато е носел името Фискос. Част е от територията на Римската империя, а по-късно и от Византия.

На 7 километра от града се намира малкият курорт Ичмелер, който се води за квартал на Мармарис. Там цените са доста по-високи, някои го наричат „Кварталът на богатите“.

От Мармарис може да изберете много забавления, с които да разнообразите престоя си. В един от дните задължително изберете екскурзия до бялото чудо на Турция – Памуккале.

Прочети още: Памуккале – Бялото чудо на Турция

Също така препоръчваме екскурзия в открито море с кораб до Острова на костенурките, където да видите огромни костенурки, които спокойно плуват и се пекат на плажа им, както и река Делян.

marmaris

От края на април до есента в града кипи много активен живот. По всяко време на денонощието улиците и заведенията са претъпкани. В много от дискотеките в града може да чуете популярни български песни.

Харесайте фейсбук страницата на World2Explore за още идеи и съвети за пътувания и пътешествия.

Write A Comment