Не са много местата, където може да се отдадеш на СПА почивка по време на пандемията заради новия коронавирус. В края на месец януари се възползвах от краткия прозорец за пътуване без карантина или PCR  тест до северната ни съседка Румъния. Тъй като Букурещ не е сред топ дестинациите за зимен туризъм, пътуването беше с цел разходка и СПА уикенд.

Оказа се, че в много от хотелите СПА зоните са затворени. Един от малкото, които предлагаха тази екстра, беше Ramada Plaza Bucharest.

4-звездният хотел се намира в северната част на Букурещ.  Ако сте без автомобил, най-удобно до него от центъра на града може да се стигне с Uber. Средната цена е около 20 румънски леи, което е около 8 лева.

Настаняване

Отседнах в делукс стая, в която имаше всичко необходимо за приятен уикенд престой. От Ramada Plaza Bucharest бяха приготвили и няколко комплимента, сред които бутилка червено вино.

Ако има нещо, на което държа в хотелските стаи, то това е чистотата. Особено във времена на световна пандемия. Направи ми впечатление стриктният протокол, който се спазваше в хотела. През определен интервал от време служителите на Ramada Plaza Bucharest почистваха и дезинфекцираха коридорите и дръжките на вратите на стаите и асансьорите.

Имах щастието да съм на сравнително висок етаж, от който се открива гледка към Букурещ. Бюрото е поставено до самия прозорец, така че докато работите, може да се разсейвате, взирайки се в парижката архитерктура на града, която се вижда в далечината.

Всяка дама пък ще остане доволна от банята, в която освен вана ще открие и всякакъв вид козметика – комплимент от хотела. стая ramada

СПА център

Както вече отбелязах, основната причина да изберем Ramada Plaza Bucharest беше СПА центърът. За съжаление не работеше всичко заради последните нареждания на местните власти в Букурещ, но все пак можеше да се задоволим със закрит басейн с олимпийски размери.

За щастие на следващата сутрин разбрахме, че работи и външното джакузи, което се превърна в любимото ми място. Какво по-хубаво от това да се плацикаш в гореща бълбукаща вода, заобиколен от снежна покривка. Много напомня за открития басейн в термалните бани „Сечени“ в Будапеща.

Любителите на масажите също ще останат доволни. СПА центърът може да се редува с разходка до някои от най-популярните забележителности и ресторанти в румънската столица.

басейн ramada
Вътрешният басейн в хотела

Covid мерки

В края на месец януари в Букурещ беше задължително носенето на предпазни маски – както на открито, така и на закрити места. В хотела също се налагаше да носим маски.

Ramada Plaza Bucharest се слави с богатата си закуска, разгърната на блок маси. Заради коронавируса до всяка маса имаше служител на хотела, който пълни чинията с желаното от вас. Това със сигурност не би се харесало на повечето българи.

Ако трябва да обобщя, препоръчвам отсядането в Ramada Plaza Bucharest и аз бих се върнал там отново. Въпреки че се намира в бизнес район, той е подходящ и за релакс, особено през зимните месеци, когато студът е фактор в Букурещ.

Недалеч от хотела се намират Триумфалната арка и Музеят на селото.

Харесайте фейсбук страницата на World2Explore за още идеи и съвети за пътувания и пътешествия.

colibra закъснели

 

Write A Comment