Можем ли да си подарим тропическо изживяване, но да не прелетим хиляди колемтри? Да, възможно е. От години огромният спа комплекс Терме край Букурещ привлича със своите термални басейни. Комплексът се състои от три зони – Galaxy, The Palm и Elysium. Всяка от тях предлага различни активности и развлечения, съответно и срещу различна цена. С над 800 хиляди растения Терме Букурещ е най-голямата ботаническа градина в страната.

The Palm

Екзотичната градина на Терме Букурещ привлича най-много посетители. Огромният термален басейн има вътрешна и външна част и врата във водата, която ги свързва, за да не се налага да излизате от басейна.  Около басейните има множество шезлонги, на които може да релаксирате, заобиколени от десетки тропически растения. Ако искате шезлонг на предна линия, трябва да пристигнете по-рано в комплекса.

Докато сте в термалния басейн, може да си поръчате коктейл от водните барове и да му се наслаждавате, потопени в горещата вода. Цените на коктейлите варират между 8 и 15 лева.терме букурещ басейн

Galaxy

Това е любимото място за всички деца и за хората, които обичат приключенията – термалният аквапарк. Тук се намира най-дългата система за вътрешни пързалки на стария континент. Има възможност да се състезавате и помежду си на някое от 16-те водни атракции.терме букурещ галакси

Elysium

Това пък е любимото място на всички, които обичат спа процедурите. Тук ще откриете всякакви сауни, сред които и киносауна, където може да наблюдавате документален филм. Може да се насладите и на ароматерапия и инфрачервена терапия.

Виж също: 5 причини да наричаме Букурещ “Малкият Париж”

В Терме Букурещ се намира и най-големият градски плаж в Европа, на който да събирате тен върху шезлонг на пясъка. Освен водни барове, в комплекса има и няколко ресторанта, както и паркове.

Как да планираме посещението си в Терме Букурещ?

Най-лесно би било в сайта на Терме Букурещ, където в реално време може да се следи натовараемостта на комплекса. Ако успеете да си купите билети онлайн, цените ще са с няколко леи по-ниски. терме букурещ

В събота и неделя, както и на официални празници, цените са по-високи. За всяка от зоните се заплаща различна цена, но ако си осигурите достъп до The Palm, получавате безплатно и Galaxy.

Виж също: Термалните бани “Сечени” в Будапеща – задължително удоволствие за всеки

Цените се определят също и от престоя ви – в зависимост дали искате да прекарате 3 часа или 4,5 часа, но може и за цял ден. Актуалните цени може да видите в сайта на комплекса, но на място може да са леко завишени.терме букурещ външен басейн

Виж също: Ramada Plaza Bucharest – СПА уикенд в румънската столица

Реших да посетя Терме Букурещ в последния ден преди новите рестрикции, въведени от Румъния за български граждани заради коронавируса, но не успях да закупя билетите онлайн. Пробвах да го направя ден по-рано от различни интернет браузъри, но сайтът им така и не позволи. Купихме билетите на място и нямаше разлика в цените.

Как да стигнем до Терме?

Терме Букурещ се намира на около 20 километра северно от центъра на румънската столица. До комплекса може да стигнете с автомобила си, с такси, с Uber или с градския транспорт, което е доста сложно.

Ако сте в Букурещ без личен автомобил, то най-добре е да си хванете такси или Uber. Тарифите в Букурещ на повечето таксита са 2,39 леи за километър в края на месец август 2021г. Ние отидохме от центъра на града до термалния комплекс с Uber и платихме по около 50 румънски леи в посока, което е около 40 лева общо.

Ако ви се струва скъпо, може да заложите и на градския транспорт, но ще ви отнеме повече време. Автобус R442 стига до Терме Букурещ, като началната спирка е в сектор 1, близо до Музея на селото. Вариантът е до там да смените 2 автобуса или да хванете метрото до станция Aviator и да повървите 20-ина минути. Може да хванете и Uber от центъра до спирката, което ще ви струва между 10-15 лева.

До преди няколко месеца е имало безплатен автобус до Терме Букурещ, но в момента линията е закрита, а информацията от сайта на комплекса е изтрита. терме букурещ палма

Препоръчвам ви да прекарате цял ден в Терме Букурещ и да си осигурите достъп и до трите зони. Ако нямате възможност за цял ден, то поне прекарайте 4,5 часа. Прекарайте ги в късния следобед, за да видите комплекса и през деня, и през нощта, когато светлините го превръщат в съвсем различно място.

Терме Букурещ работи през седмицата от 9:00 до 23:30 часа, а през уикендите от 8:00 часа до полунощ. терме

На входа ще ви дадат магнитна гривна, с която отключвате и заключвате шкафа си, влизате в различните зони и купувате напитки и храна в комплекса, като при връщането й се заплаща натрупаната сметка.терме букурещ шкафове

Харесайте фейсбук страницата на World2Explore за още идеи и съвети за пътувания и пътешествия.

colibra закъснели

Write A Comment